Skuespillerne bak klovnene

Klokkeklovnene er profesjonelle scenekunstnere med erfaring fra og/eller utdannelse fra scenekunstfeltet. Våre Klokkeklovner har alle gjennomgått et spesialiseringskurs i å møte eldre mennesker som har demens. Alle er på oppdragskontrakt for Klokkeklovnene.

 

Aase Magnhild Sørbø (Viva) har vært med Klokkeklovnene siden januar 2013. Hun er utdannet sanger fra Norges musikkhøgskole og har pedagogisk utdannelse derfra. I tillegg har Aase Magnhild drama- og teaterutdannelse fra Høgskolen i Oslo. Aase Magnhild lager konserter og forestillinger, og har sitt daglige virke som sang- og dramapedagog ved Foss videregående skoles musikklinje.

Anette Løbach (Snuppa) er utdannet fra Niss, HiVe og Bårdar Akademiet. Hun har bred erfaring fra ulik scenekunst som danseteater, musikaler, film, konserter med mer. Hun begynte som trainee i Klokkeklovnene i 2011, og som klovn i 2016.

Andreas Thoresen (Konrad) er utdannet skuespiller fra Jaques Lecoq i Paris. Han ble med i Klokkeklovnene våren 2018. Andreas har jobbet for kompanier som Teater Spillebrikkene, Teater Fot, Tigerstadsteateret og Fabularium produksjoner og har turnert i utlandet med det internasjonale teaterkompaniet Superbolt Theatre. Han arbeider også som klovn i Sykehusklovnene.

Anne-Marthe Lund Engnes (Pernille) har vært med i Klokkeklovnene siden oppstarten i 2010. Hun har Bachelor fra Arts Educational Schools London og videreutdanning fra Atlantic Acting School, New York. Etter endt utdanning, har hun vært med i flere produksjoner for barn og unge i Den kulturelle skolesekken, og har spilt i Maridalspillet en rekke ganger. Anne-Marthe Jobber også som Høyskolelektor på Westerdals Oslo ACT og grunnla i 2009 sin egen frigruppe, Gul Katt Produksjoner, som produserer sceekunst for barn og unge.

Angela Halvorsen Bogo (Lille Venn) har vært med i Klokkeklovnene siden 2012 som klovn og kursholder. Hun har jobbet som klovn, historieforteller, regissør, sanger og kurs/retrett-holder siden 1987, i 25 land, med sitt eget kompani The Fool Story.

Efrem Stein (Lukas) begynte i Klokkeklovnene 2011. Han er utdannet ved Amsterdam University of the Arts, og University of the Arts Utrecht, i Nederland. Efrem er skuespiller, klovn og teater-maker.

 

 

 

 

 

 

 

Gaute Næsheim (Piffi Gundersen) begynte i Klokkeklovnene 2011. Gaute jobber også i Sykehusklovnene, og som freelance skuespiller i ulike teaterproduksjoner i det frie scenefeltet.

Haflidi Arnar Haflidason (Lombardi) ble med i Klokkeklovnene i 2018. Utdannet fra skuespillerutdanningen ved Nord Universitet (tidligere Høyskolen i Nord-Trøndelag) i 2016. Er freelance skuespiller og musikkmaker. Produserer og spiller forestillinger med kompaniene Kvadratteatret, Talisman teater og Fnugg teater.

 

Henrik Roshauw Tidemann (Bobo) ble med i Klokkeklovnene i 2016. Utdannet ved skuespillerutdanningen ved Nord Universitet (Tidligere Høyskolen i Nord-Trøndelag) i 2016 og musikkteaterlinjen på Bårdar Akademiet (2013). Henrik jobber også som freelance skuespiller og har vært med  forskjellige TV/film- produksjoner. Han er også en del av teaterkompaniet Kvadratteatret.

Jan-Egil Engnes (Oskar) er freelance skuespiller og har blant annet spilt mye teater for barn og unge i Den kulturelle skolesekken. Han har vært med i Klokkeklovnene siden 2012, og arbeider også som klovn på sykehus. Klovnen Oskar er en hyggelig og sjarmerende kar, som elsker å spille og synge.

Line Starheimsæter (Lily) ble med i Klokkeklovnene i 2018. Hun er utdannet skuespiller fra Høgskolen i Nord-Trøndelag (06-09) og fra Kunsthøgskolen i Oslo (13-15), og har arbeidet ved teatre som Teatret Vårt, Teater Ibsen og Rogaland teater. Line holder til i scenekunstfelleskapet Sorialab, der hun også produserer egne forestillinger i samarbeid andre teatermakere.

Liv Engdal Larsen (Fivel) er utdannet skuespiller ved Nordisk institutt for scene og studio i 2013. Hun har vært med i klokkeklovnene siden 2017. Hun jobber som freelance skuespiller i diverse produksjoner å spiller også klarinett.

Marianne Jonger (Milo) begynte i Klokkeklovnene 2011. Hun er utdannet ved St. Petersburgs Statlige Teaterakademi i Russland. Marianne jobber også i Sykehusklovnene, og er skuespiller i ulike teater- og filmproduksjoner.

Melanie Dahl (Fru Eple) har vært med i Klokkeklovnene siden oppstarten i 2010. Hun har utdanning fra Nordic Black Theatre i Oslo og Acte Neuf og Tekeli Cie i Frankrike. Siden endt utdanning har hun jobbet som freelancer, og dannet sitt eget kompani Tralalaproduksjoner som produserer forestillinger for barn og ungdom. Melanie jobber også som sykehusklovn.

Patrick van den Boom (Yep) er grunnlegger av Klokkeklovnene, og er i dag vår kunstneriske leder. Han er utdannet klovn i Nederland, og har arbeidet som profesjonell klovn for Care-Clown og Clinic-Clown siden 2001. I tillegg driver Patrick sin egen internasjonale klovneskole.

Sara Fellman (Marina Berthelsen) har vært tilknyttet Klokkeklovnene siden 2013. Hun er
utdannet skuespiller fra Nordisk Institutt for Scene og Studio. Hun er også klovn i
Sykehusklovnene, og jobber ellers med teater, sang og dubbing. De siste årene har hun vært
skuespiller ved Grusomhetens Teater i Oslo og Teatret Vårt i Molde.

Trude Øines (Frida Frikadelle) har vært med i Klokkeklovnene siden 2011, hun har utdannelse fra Bårdar Akademiet og skuespillerutdannelse fra Gitis Scandinavia i Århus. Trude har vært tilknyttet teatre som Oslo Nye, Riksteatret og Brageteatret, hun har nå fast ansettelse som skuespiller ved Hålogaland teater i Tromsø.

Vanita Gro Elton (Frøken Fiona) har bakgrunn som kroppsterapeut, kunst- og uttrykksterapeut, dansepedagog og scenekunstner. Hun er utdannet klovn ved Gouda International Clownschool og har vært med i Klokkeklovnene fra starten av. I tillegg til å være klovn i Klokkeklovnene er hun leder av dansegruppen Vanitas Juveler og Skattekisten artistgruppe, samt at hun jobber med diverse scenekunstuttrykk på forskjellige arenaer.

 

Åsa Hillingseter Løyning (Rutt Goddag Goddag) har vært en del av Klokkeklovnene siden 2013. Åsa har sin utdannelse fra École Internationale de théâtre Jacques Lecoq i Paris, Høgskolen i Volda, og videreutdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo og Norges musikkhøgskole. Hun arbeider også som klovn i Sykehusklovnene, og er med i Kompani F sitt faste ensemble i tillegg til å drive Poff Produksjoner og være frilans skuespiller.