Skuespillerne bak klovnene

Alle som arbeider for Klokkeklovnene er profesjonelt trente klovner med spisskompetanse på demens. Klokkeklovnene har gjennomgått klovneskole under vår kreative leder. Vi bruker i hovedsak improvisasjon som teknikk når vi er på besøk – gjennom erfaring har vi lært at dette er den beste måten å møte den enkelte på. Møt skuespillerne bak klovnene her:

Marianne Jonger (Milo) begynte i Klokkeklovnene 2011. Hun er utdannet ved St. Petersburgs Statlige Teaterakademi i Russland. Marianne jobber også i Sykehusklovnene, og er skuespiller i ulike teater- og filmproduksjoner.

Åsa Hillingseter Løyning (Rutt Rosin) har vært en del av Klokkeklovnene siden 2013. Åsa har sin utdannelse fra École Internationale de théâtre Jacques Lecoq i Paris, Høgskolen i Volda og Blindern UIO. Med videreutdannelse fra NTNU i Trondheim, Kunsthøgskolen i Oslo, og Norges musikkhøgskole. Hun arbeider også som klovn i Sykehusklovnene, og er med i Whitelight Theatre sitt faste ensemble. Åsa er også freelance skuespiller.

Jan-Egil Engnes (Oskar) er freelance skuespiller og har blant annet spilt mye teater for barn og unge i Den kulturelle skolesekken. Han har vært med i Klokkeklovnene siden 2012, og arbeider også som klovn på sykehus. Klovnen Oskar er en hyggelig og sjarmerende kar, som elsker å spille og synge.

Anette Løbach (Snuppa) er utdannet fra Niss, HiVe og Bårdar Akademiet. Hun har bred erfaring fra ulik scenekunst som danseteater, musikaler, film, konserter med mer. Hun begynte som trainee i Klokkeklovnene i 2011, og som klovn i 2016.

Melanie Dahl (Fru Eple) har vært med i Klokkeklovnene siden oppstarten i 2010. Hun har utdanning fra Nordic Black Theatre i Oslo og Acte Neuf og Tekeli Cie i Frankrike. Siden endt utdanning har hun jobbet som freelancer, og dannet sitt eget kompani Tralalaproduksjoner som produserer forestillinger for barn og ungdom. Melanie jobber også som sykehusklovn.

Vanita Gro Elton (Frøken Fiona) har bakgrunn som kroppsterapeut, kunst- og uttrykksterapeut, dansepedagog og scenekunstner. Hun er utdannet klovn ved Gouda International Clownschool og har vært med i Klokkeklovnene fra starten av. I tillegg til å være klovn i Klokkeklovnene er hun leder av dansegruppen Vanitas Juveler og Skattekisten artistgruppe, samt at hun jobber med diverse scenekunstuttrykk på forskjellige arenaer.

Efrem Stein (Lukas) begynte i Klokkeklovnene 2011. Han er utdannet ved Amsterdam University of the Arts, og University of the Arts Utrecht, i Nederland. Efrem er skuespiller, klovn og teater-maker.

Anne-Marthe Lund Engnes (Pernille) har vært med i Klokkeklovnene siden oppstarten i 2010. Hun har Bachelor fra Arts Educational Schools London og videreutdanning fra Atlantic Acting School, New York. Etter endt utdanning, har hun vært med i flere produksjoner for barn og unge i Den kulturelle skolesekken, og har spilt i Maridalspillet en rekke ganger. Anne-Marthe Jobber også som Høyskolelektor på Westerdals Oslo ACT og grunnla i 2009 sin egen frigruppe, Gul Katt Produksjoner, som produserer scenekunst for barn og unge.

Angela Halvorsen Bogo (Lille Venn) har vært med i Klokkeklovnene siden 2012 som klovn og kursholder. Hun har jobbet som klovn, historieforteller, regissør, sanger og kurs/retrett-holder siden 1987, i 25 land, med sitt eget kompani The Fool Story.

Gaute Næsheim (Piffi Gundersen) begynte i Klokkeklovnene 2011. Gaute jobber også i Sykehusklovnene, og som freelance skuespiller i ulike teaterproduksjoner i det frie scenefeltet.

Aase Magnhild Sørbø (Viva) har vært med Klokkeklovnene siden januar 2013. Hun er utdannet sanger fra Norges musikkhøgskole og har pedagogisk utdannelse derfra. I tillegg har Aase Magnhild drama- og teaterutdannelse fra Høgskolen i Oslo. Aase Magnhild lager konserter og forestillinger, og har sitt daglige virke som sang- og dramapedagog ved Foss videregående skoles musikklinje.

Patrick van den Boom (Yep) er grunnlegger av Klokkeklovnene, og er i dag vår kunstneriske leder. Han er utdannet klovn i Nederland, og har arbeidet som profesjonell klovn for Care-Clown og Clinic-Clown siden 2001. I tillegg driver Patrick sin egen internasjonale klovneskole.

Sandra Persson

Sara Fellman

Trude Øines